header

Entrecôte med bagte svampe

2 pers.

Ingredienser

2 entrecôte
smør og olivenolie til stegning
Maldon salt, friskkværnet peber
Syltede svampe:
200 g forskellige svampe, såsom: kantareller, østershatte, enoki osv.
4 kviste timian
1 tsk. sukker
1 dl tør hvidvin
saft og skal af 1 citron
1 dl god ekstrajomfruolivenolie
groft salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Børst evt. skidt af svampene, men undgå at bruge (for meget) vand. Læg svampene i et ovnfast fad. Kom timian, sukker, hvidvin, citronsaft, -skal og olivenolie ved. Krydr med salt og friskkværnet peber. Dæk fadet med stanniol og sæt i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. ½ time. Tag fadet ud og lad svampene køle helt af i lagen.
Varm smør og olie op på en pande. Steg bøfferne til de er som ønsket, krydr med salt og friskkværnet peber. Lad dem hvile lidt og server så med svampene, ristede kartofler en grøn salat.