header

Braiseret kalveskank

2 pers.

Ingredienser

2 kg. kalveskank
1 løg i både
2 gulerødder i tykke skiver, skrællet
4 stængler bladselleri i tykke skiver
2 laurbærblade
4 kviste rosmarin
20 hele peberkorn
6 fed hvidløg, knuste
5 dl tør hvidvin
5 dl god kalvefond
Desuden:
2 gulerødder i tykke skiver
1 løg i både
4 stilke bladselleri i skiver
2 spsk. smør
groft salt, friskkværnet peber
lidt friske rosmarinnåle, hakket
1 liter vand
2 tsk. groft salt
2 dl polenta
75 g friskrevet parmesan
lidt smør
groft salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kom kalveskank i en gryde der kan tåle at komme i ovnen eller et dybt ovnfast fad med låg. Kom løg, gulerødder, bladselleri, laurbærblade, rosmarin, hele peberkorn og hvidløg ved. Hæld også vin og fond ved, læg låg på, sæt det i ovnen og lad det braisere ved 160 grader i 3½-4 timer. Kødet skal være helt mørt, så det falder af benene. Tjek at der hele tiden er væske, tilsæt evt. vand undervejs, hvis det er nødvendigt. Tag kødet op og sigt stegeskyen. Pisk lidt koldt smør i og smag til med salt og friskkværnet peber.
Kom gulerødder, løg og bladselleri i, krydr kødet med salt og friskkværnet peber og læg også det i. Sæt tilbage i ovnen i yderligere 15 minutter, så grønsagerne er møre, men har lidt bid.
Bring imens 2 liter vand med salt i, i kog. Drys polenta’en i under piskning og pisk i ca. 1 minuts tid, til det bliver som en grød. Tag gryden af varmen og tilsæt lidt smør og friskrevet parmesan. Smag til med salt og friskkværnet peber. Server polentaen til kalveskanken og drys med lidt frisk rosmarin.