Creme Brulée med chokolade og kahlua

6 pers.

Ingredienser

2½ dl sødmælk
2½ dl piskefløde
1 stang vanilie af god kvalitet
6 æggeblommer
175 g rørsukker
200 g mørk chokolade 65%, hakket
2 spsk. Kahlua
Desuden:
rørsukker
Server med:
kerner af 2 granatæbler
friske mynteblade strimlet

Fremgangsmåde

Kom mælk og fløde i en gryde. Skrab kornene ud af vaniliestangen og kom både korn og stang i gryden. Lad det lige netop koge op, rør hele tiden. Pisk æggeblommer og rørsukker luftigt over vandbad, smelt også chokoladen over vandbad.
Fisk vaniliestangen op og pisk ca. en fjerdedel af den varme mælkeblanding i æggeblommerne. Hæld æggeblommemassen over i gryden til resten af mælkeblandingen, under konstant piskning. Pisk godt og grundigt, til massen tykner lidt, ca. 4-5 minutter. Tag gryden af varmen og tilsæt så den lune, smeltede chokolade. Hæld det hele i en blender eller foodprocessor og kør, til det er en ensartet og glat blanding. Hæld cremen gennem en sigte og tilsæt Kahlua. Fordel cremen i 6 portionsskåle som sættes i en bradepande. Hæld kogende vand ved, så det når ca. 1 cm. op ad formene. Bages ved 150 grader i ca. 50 minutter, til cremen har sat sig.
Tag dem ud og lad dem køle lidt af. Sæt dem i køleskab i MINDST 2 timer inden de skal serveres. Når de skal serveres, drysses de med lidt rørsukker og karamelliseres med en lille gasbrænder.
Bland granatæblekerner med mynte og server til dessertern.

Creme Brulée’erne kan holde sig, når de er bagt, i 2 døgn i køleskab.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik