Rødkål med pærer og rødbeder

4 pers.

Ingredienser

2 løg, hakket
1 aromatisk pære, gerne Conference, i små tern
1 rødbede, skrællet og grofthakket
1 kg. rødkål
2 dl sherry
2 spsk. æbleeddike
2 tsk. frisk timianblade
2 laurbærblade
5 hele nelliker
40 g smør
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Snit rødkålen fint. Læg rødkålen lagvis i en gryde sammen med pærer, løg og rødbede. Hæld sherry og æbleeddike over. Pak krydderierne i en lille kaffepose eller en pose lavet af gaze. Fordel små klatter af smørret ovenpå, dæk med stanniol og lad rødkålen bage mør i ovnen ved 150 grader i ca. 3 timer. Tag den ud, fisk krydderposen op, rør rundt og smag til med salt og friskkværnet peber. Kan spises lun og kold.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik