Gratinerede jomfruhummerhaler

4 pers.

Ingredienser

150 g champignon i tynde skiver
400 g rå jomfruhummerhaler
4 klatter smør
1 tsk. karry
1½ dl tør hvidvin
2 dl piskefløde
4 spsk. friskrevet parmesan
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Klip halerne op og tag kødet ud, træk forsigtigt den sorte tarm ud. Skyl halerne godt under koldt vand og dup dem tørre.
Smelt lidt smør i en gryde og svits karry et kort øjeblik. Kom hummerhalerne og champignon ved, sauter i et par minutter under omrøring. Hæld vin ved og lad det simre i ca. 4 minutter. Rør fløden i og smag til med salt og friskkværnet peber, lad det simre i endnu ca. 2 minutter. Forvarm ovnen til 225 grader. Smør 4 små ovnfaste forme og fordel hummerblandingen i formene. Drys med parmesan og sæt ind på ovnens 2. øverste ribbe i ca. 5 minutter. Server straks med lækkert brød.

Comments

comments