header

Citronmarineret laks

4 pers.

Ingredienser

1 hel lakseside
saft af 4 citroner
saft af 1 appelsin
friskkværnet peber
creme fraiche
1 bdt. dild, hakket
1 bdt. bredbladet persille, hakket
lækkert italiensk brød

Fremgangsmåde

Tjek, at der ingen ben er i laksen. Med en meget skarp kniv, skære laksen i ultra tynde skiver, som lægges lagvis i et fad med høj kant. Hvert lag drysses med friskkværnet peber. Hæld til sidst saften af appelsinen og citronerne over. Saften skal dække laksen helt. Dæk til og sæt i køleskab i 2 døgn. Når laksen skal bruges, har den skiftet til en fin, lyserød farve, fordi syren i citrussaften tilbereder faktisk kødet.
Rør creme fraiche op med hakkede krydderurter og server den marinerede laks på skiver af italiensk brød med en klat creme fraiche.