Citronmarineret laks

4 pers.

Ingredienser

1 hel lakseside
saft af 4 citroner
saft af 1 appelsin
friskkværnet peber
creme fraiche
1 bdt. dild, hakket
1 bdt. bredbladet persille, hakket
lækkert italiensk brød

Fremgangsmåde

Tjek, at der ingen ben er i laksen. Med en meget skarp kniv, skære laksen i ultra tynde skiver, som lægges lagvis i et fad med høj kant. Hvert lag drysses med friskkværnet peber. Hæld til sidst saften af appelsinen og citronerne over. Saften skal dække laksen helt. Dæk til og sæt i køleskab i 2 døgn. Når laksen skal bruges, har den skiftet til en fin, lyserød farve, fordi syren i citrussaften tilbereder faktisk kødet.
Rør creme fraiche op med hakkede krydderurter og server den marinerede laks på skiver af italiensk brød med en klat creme fraiche.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik