header

Lagkage med chokoloademousse og appelsinfromage

8-10 pers.

Ingredienser

Chokolademousse:
2½ dl piskefløde
100 g god, mørk chokolade 70%
2 æggeblommer
50 g sukker
Appelsinfromage:
2½ dl piskefløde
skal og saft af 2 appelsiner
2 æggehvider
50 g sukker
3 blade husblas
Desuden.
5 lagkagebunde af rigtig god kvalitet, evt. hjemmebagt
lidt Grand Marnier
lidt chokolade til pynt

Fremgangsmåde

Mousse:
Smelt chokoladen over et vandbad. Pisk blommerne med sukker, til det bliver lyst og luftigt (el-mikser). Pisk fløden til det bliver til blødt skum. Vend den smeltede chokolade i æggeblandingen. Vend forsigtigt flødeskummet i med lette tag.
Fromage:
Pisk fløden til blødt skum. Udblød husblasen i koldt vand i ca. 5 minutter. Tag det op og knug det meste af vandet ud. Lun appelsinsaften, kom husblasen i og rør til det er opløst. Lad det afkøle lidt. Pisk hviderne helt stive, tilsæt sukker lidt ad gangen. Hæld den afkølede appelsinsaft i en tynd stråle i flødeskummet og vend rundt med lette tag. Tilsæt appelsinskal og tilsidst vendes de stiftpiskede hvider i.
Stænk lagkagebundene med Grand Marnier. Fordel chokolademoussen på 2 lag og appelsinfromage på de andre 2. Pynt med høvlet chokolade og stil på køl i mindst 4 timer, inden den serveres.