header

Brunsviger

Ingredienser

Bund:
500 g mel
50 g gær
2 dl sødmælk, håndvarmt
100 g smør
50 g sukker
2 æg
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
Remonce:
225 g smør
150 g brun farin
3 spsk. sirup
Pynt:
300 g brun farin

Fremgangsmåde

Smuldr gæren i en skål, hæld det håndvarme mælk i og rør det ud i mælken. Tilsæt smør, sukker, æg, salt og kardemomme. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt det så til en blød og glat dej. Kom tilbage i skålen, læg viskestykke over, stil lunt og lad det hæve i 2o minutter.
Rul det ud, til det passer i en lille bradepande (smurt). Dejen skal være så stor, at den går ca. 1 cm. op ad kanterne. Lad huller i dejen med fingerspidserne.
Rør remoncen sammen og fordel det ovenpå dejen. Drys brun farin over, dæk til og lad det hæve et lunt sted, til det får dobbelt størrelse – ca. 1 time.
Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter. Lad den køle lidt af, inden den skæres i firkanter og serveres.