header

Kage med marcipan og blød nougat

10-12 pers.

Ingredienser

Kagebund:
2 spsk. kartoffelmel
2 spsk. mel
6 spsk. sukker
4 æg, delt i blommer og hvider
2 tsk. vaniliesukker
1 tsk. bagepulver
Fyld:
150 g blød nougat
3 dl piskefløde
50 g valnødder, hakket
250 g marcipan
3 blade husblas
lidt flormelis og kakaopulver

Fremgangsmåde

Pisk hviderne meget stive og tilsæt så sukkeret lidt ad gangen. Pisk blommerne i et ad gangen, pisk godt mellem hvert. Sigt de tørre ingredienser sammen og vend det i med lette tag. Hældes i en letsmurt springform og bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 20 minutter, eller til den er gennembagt. Lad kagen afkøle lidt i formen inden den tages ud og afkøles på en bagerist.
Udblød husblasen i lidt koldt vand. Smelt nougat over vandbad, rør lidt af fløden i, når den er smeltet. Tag husblasen op og knug vandet ud af det, rør det ud i den varme nougatmasse. Pisk resten af fløden til blød skum og vend det så i nougat massen med lette tag.
Flæk den kolde bund på. Smør det meste af nougatmassen på den ene bund, læg den anden bund ovenpå og smør så resten af nougatmassen på den øverste bund. Rul marcipanen ud mellem 2 lag film, så den passer til kagen. Læg den ovenpå kagen. Drys med lidt flormelis og kakao blandet sammen. Stil den koldt til den skal serveres.