Lækkert grahamsbrød

Ingredienser

2 dl kærnemælk
1 dl A38
3 dl vand
50 g gær
1 spsk. salt
1 spsk. honning
250 g grahammel
550 g mel

Fremgangsmåde

Kom kærnemælk, A38 og vand i en skål og opløs gæren i det. Tilsæt salt og honning. Rør først grahamsmel og dernæst hvedemelet i – holdt lidt af hvedemelet tilbage – lidt ad gangen. Ælt til dejen er glat og smidig, tilsæt resten af melet.
Stil dejen et lunt sted og lad det hæve tildækket i ca. 1 time.
Slå dejen ned på et meldrysset bord, tilsæt evt. mere mel, og form dejen til et stort brød. Læg brødet på en bageplade med bagepapir. Lad det efterhæve i 30 minutter.
Bag brødet ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Prøv at bank på det under bunden, hvis det lyder hult er det nok.
Lad det afkøle på en bagerist.

Comments

comments