Lam med linsesalat

4 pers.

Ingredienser

600 g lammefilet, afpudset
3 dl belugalinser
2 spsk. friske timianblade
1 håndfuld persille, hakket
6 gulerødder, skåret i tynde, skrå skiver
4 stilke bladselleri i tynde skiver
2 porrer i tynde ringee
1 spsk. god olivenolie
groft salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skyl linserne godt og kog dem så i letsaltet vand efter anvisning på emballagen. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af.
Bland persille og timian sammen, tag halvdelen fra. Brun kødet på en tør, godt varm pande og krydr med salt og friskkværnet peber. Når den er kødet er brunet på alle sider, vendes den i halvdelen af krydderurteblandingen. Varm lidt smør og olie op på panden og steg så lammefileten i endnu 10-15 minutter, alt efter hvordan den ønskes. Lad den hvile i ca. 10 minutter, inden den skæres i tynde skiver.
Kom olivenolie på en pande og varm op, steg gulerødder i ca. 5 minutter inden bladselleri, porrer og den sidste halvdel af krydderurterne tilsættes. Steg i 4-5 minutter, til grøntsagerne er møre, men stadig har bid. Krydr med salt og friskkværnet peber. Vend de lune linser i og smag til. Server til skiver af lammefileten.

Comments

comments