Risotto med spinat

2 pers.

Ingredienser

150 g babyspinat, godt skyllet, slynget tør og grofthakket
1½ dl risottoris
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, knust og finthakket
olie og smør til stegning
1 dl tør hvidvin
100 g frisk, revet parmesan + lidt ekstra til pynt
grøntsagsbouillon af god kvalitet, ca. 1 liter, varm
groft salt, friskkværnet peber
pinjekerner, letristede

Fremgangsmåde

Varm smør og olie op i en gryde og sauter løg, ris og hvidløg, til de bliver klare, men de må ikke tage farve. Rør hele tiden. Hæld vin ved lidt ad gangen, mens der hele tiden røres. Forsæt så med at tilsætte bouillon lidt ad gangen, under konstant omrøring. Hæld ikke mere væske ved, før det er helt opsuget. Forsæt indtil bouillonen er brugt og risene er cremede og lækre, men stadig har bid. Det tager ca. ½ times tid og det kræver at der røres hele tiden, helst med en træske. Kom så spinat i og lad det varme med, til det falder sammen. Kom parmesan i, smag til med salt og friskkværnet peber og tag gryden af varmen. Rør pinjekerner i og server med lidt ekstra ost.

Comments

comments