Panforte (italiensk dessertkage)

8-16 pers.

Ingredienser

250 g flydende honning af god kvalitet
200 g rørsukker
200 g tørrede abrikoser
275 g valnødder og hasselnødder, halvt af hver
200 g mel
½ tsk. kanel
et nip stødte nelliker

Fremgangsmåde

Læg nødderne på en bageplade og rist dem i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter. Lad dem køle lidt af og hak dem så groft. Klip eller skær abrikoserne i meget små, fine stykker. Bland abrikoser, nødder, krydderier og mel.
Varm honningen op ved lav varme, til den bliver flydende, hæld sukkeret i og rør til det er opløst. Hæld honningmassen over nøddeblandingen og ælt det sammen til det bliver en ret tung og kompakt dej. Læg et stykke bagepapir på bordet, læg dejen på og læg endnu et stykke bagepapir over. Rul så dejen ud imellem de 2 lag bagepapir, til en ca. 2½ cm. tyk cirkel. Læg “kagen” på en bageplade med bagepapir og bag ved 175 grader i ca. 40 minutter. Når den er bagt, tages den ud og afkøles på en bagerist.
Opbevares i en lufttæt dåse/beholder, hvor den kan holde sig i 1 måned. Serveres i små stykker, det er en meget tung og kompakt kage.

Comments

comments