Salat med grønne bønner og gedeost

4 pers.

Ingredienser

gode semidried tomater, gerne fra delikatesseforretning
500 g friske, grønne bønner, nippet
4 skiver groft rugbrød, skåret i tern
3 spsk. olivenolie
1 spsk. groft salt
100 g gedeost
2 håndfulde bredbladet persille, hakket
2 håndfulde basilikumblade, godt skyllet
1 dl olivenolie
skal af 1 citron, fintrevet
Maldon salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kom de nippede bønner i kogende vand og kog dem i 3½ minut. Hæld vandet fra og kom straks bønnerne i vand med isterninger, for at kogningen stopper og bønnerne bevarer den grønne farve. Når de er kolde, tages de op og drypper godt af.
Kom rugbrødstern i en skål og drys med 1 spsk. groft salt og 3 spsk. olivenolie. Vend det hele godt sammen og bred dem så ud på en bageplade med bagepapir. Sæt i en forvarmet ovn ved 200 grader og rist dem i ca. 10 minutter, eller til de er sprøde. Lad dem køle af.
Halver bønnerne og fordel dem på et stort fad. Fordel semidried tomater over og drys med smuldret gedeost.
Kom persille i en blender eller foodprocessor sammen med basilikum, citronskal og 1 dl olivenolie. Kør til det bliver en glat masse og smag den så til med salt og friskkværnet peber. Dryp dressingen over og giv evt. resten til. Drys med rugbrødscroutonerne og server.

Comments

comments