header

Salat med grønne bønner og gedeost

4 pers.

Ingredienser

gode semidried tomater, gerne fra delikatesseforretning
500 g friske, grønne bønner, nippet
4 skiver groft rugbrød, skåret i tern
3 spsk. olivenolie
1 spsk. groft salt
100 g gedeost
2 håndfulde bredbladet persille, hakket
2 håndfulde basilikumblade, godt skyllet
1 dl olivenolie
skal af 1 citron, fintrevet
Maldon salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kom de nippede bønner i kogende vand og kog dem i 3½ minut. Hæld vandet fra og kom straks bønnerne i vand med isterninger, for at kogningen stopper og bønnerne bevarer den grønne farve. Når de er kolde, tages de op og drypper godt af.
Kom rugbrødstern i en skål og drys med 1 spsk. groft salt og 3 spsk. olivenolie. Vend det hele godt sammen og bred dem så ud på en bageplade med bagepapir. Sæt i en forvarmet ovn ved 200 grader og rist dem i ca. 10 minutter, eller til de er sprøde. Lad dem køle af.
Halver bønnerne og fordel dem på et stort fad. Fordel semidried tomater over og drys med smuldret gedeost.
Kom persille i en blender eller foodprocessor sammen med basilikum, citronskal og 1 dl olivenolie. Kør til det bliver en glat masse og smag den så til med salt og friskkværnet peber. Dryp dressingen over og giv evt. resten til. Drys med rugbrødscroutonerne og server.