header

Peberkager

Ingredienser

375 g mel
125 g kandis, knust med en kødhakker eller kagerulle
7 g potaske udrørt i lidt varmt vand
190 g mørk sirup
190 g smør
250 g brun farin
1½ tsk. kanel
½ tsk. stødte nelliker
1½ tsk. kardemomme
25 g pomeransskal, finthakket
1 tsk. fintrevet citronskal
25 g mandler, smuttede, grofthakket

Fremgangsmåde

Smelt sirup, smør og farin sammen, når sukkeret er helt opløst, afkøles det helt. Kom alle de øvrige ingredienser i sukkermassen og ælt det godt sammen. Læg dejen i køleskab i MINDST 1 døgn.
Rul dejen tyndt ud og udstik med kageforme eller skær ud i hjerter og stjerneform. Sæt på bageplader og bag ved 175 grader i ca. 8 minutter. Lad dem køle helt af på en bageist, inden de pyntes med glasur.