header

Kylling fyldt med appelsiner

4 pers.

Ingredienser

1 hel, stor kylling
1 god appelsin, delt i både
1 bdt. citrontimian
Maldon salt, friskkværnet peber
2½ dl hønsebouillon
2½ dl madlavningsfløde
500 g små, nye kartofler
1 bdt. nye kartofler, vaskede

Fremgangsmåde

Skyl kyllingen under koldt vand og tjek at al indmaden er taget ud. Dup den tør. Skær den yderste vingespids af. Krydr indvendigt med salt og friskkværnet peber. Fyld den med appelsin og citrontimian, tag dog lidt fra til pynt. Kom kartofler og gulerødder i en stegeso – eller et ovnfast fad med tætslutende låg – krydr med salt og friskkværnet peber. Læg kyllingen ovenpå og drys også den med salt og friskkværnet peber. Læg låg på og sæt i en 180 grader varm ovn i 40 minutter. Hæld fløde ved og sæt det i ovnen igen i 20-30 minutter. Tag kyllingen op og dæk den til, så den kan hvile lidt. Tag gulerødder og kartofler op og jævn evt. saucen lidt og smag den til. Parter kyllingen og server den med gulerødderne, kartoflerne og skysaucen.