Spaghetti med kødboller og krydret sauce

4 pers.

Ingredienser

600 g hakket kalv og flæsk
et nip tørrede chiliflager
3 fed hvidløg, presset
1 tsk. friske rosmarinnåle, finthakket
2 spsk. frisk timian
salt, friskkværnet peber

Krydret tomatsauce:
2 dåser hakkede tomater
4 løg, finthakket
et nip tørrede chiliflager, eller efter smag
4 fed hvidløg, knust og finthakket
olivenolie
en sjat hvidvinseddike
groft salt, friskkværnet peber
et nip sukker
frisk basilikum

Fremgangsmåde

Kødboller:
Rør alle ingredienserne sammen til en fars, dæk skålen til og lad den stå i køleskab natten over. Form dem til små kødboller.
Sauce:
Varm olie op i en gryde og sauter løg, hvidløg og chili, til løgene begynder at blive bløde, men uden at de tager farve. Hæld tomater ved, sammen med lidt vand. Lad det simre i 1 times tid. Smag til med lidt hvidvinseddike, salt og sukker. Blend saucen til den er glat, hæld den tilbage i gryden, kom kødbollerne i og lad det simre i yderligere 45 minutter. Drys med lidt frisk basilikum og server til friskkogt spaghetti.

Comments

comments