header

Nakkefilet med krydderurter

4 pers.

Ingredienser

1½ kg. nakkefilet
4 stilke esdragon
4 stilke citrontimian
10 store fed hvidløg med skal
groft salt, friskkværnet peber
lidt olie
Desuden:
4 store bagekartofler, i grove stykker
8 store fed hvidløg med skal
olivenolie
2 stilke citrontimian
2 rødløg i smalle både
1 håndfuld persille, hakket
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Varm olie op på en pande og brun stegen godt på alle sider. Læg dem i et ovnfast fad, foret med bagepapir. Fordel krydderurter, salt, friskkværnet peber og hvidløg over. Sæt i en 180 grader varm ovn i ca. 1½ time.
Kom kartoflerne i et ovnfast fad, dryp med lidt olie og krydr med groft salt og friskkværnet peber. Kom hvidløg og timian ved og lad kartoflerne stege med i de sidste ca. 45 minutter sammen med stegen. Tag stegen ud og lad den hvile i 10-15 minutter. Tag kartoflerne ud og vend dem med rødløg og persille. Sæt dem i ovnen igen i ca. 8-10 minutter. Server dem til stegen, der skæres i skiver.