Lækre spelt “bagels”

12 stk.

Ingredienser

1 dl A38
4 dl kogt vand, afkølet til stuetemperatur
25 g gær
2 spsk. brun farin
1 spsk. salt
1 spsk. olivenolie
100 g hørfrø
250 g groft speltmel
ca. 450 g mel
1 æg til pensling

Fremgangsmåde

Kom A38 og vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt brun farin, salt, olie, hørfrø og speltmel. Kom hvedemelet i lidt ad gangen – gem ca. 50 g.
Ælt dejen, til den er glat og smidig, tilsæt evt. resten af melet, hvis dejen er for klistret.
Del dejen i 12 stykker. Tril hvert stykke til 20 cm. lange stænger. Sno dem let og form til kranse. Fordel kransene på bageplader beklædt med bagepapir og lad dem hæve i 2 timer.
Pensl dem med pisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20 minutter.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik