header

Gulerodssuppe med græskarkerner

2 pers.

Ingredienser

3 gulerødder, skrællede og groftrevet
1 løg, finthakket
4 fed hvidløg, knust og finthakket
1 spsk. frisk ingefær, fintrevet
1 spsk. stærk karry
1 dl tør hvidvin
8 dl vand
salt, friskkværnet peber
olie
græsk yoghurt
2 spsk. græskarkerner, ristede
½ lime i både

Fremgangsmåde

Varm olie op i en gryde og sauter gulerødder og løg, til begge dele bliver bløde, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom hvidløg, ingefær og karry i, lad det svitse med under omrøring, til det begynder at afgive duft. Hæld vin og vand ved, læg låg på og lad det simre i ca. 20 minutter. Tag af varmen og blend det til den glat suppe. Smag til, varm igennem igen og server i portionsskåle med en klat yoghurt, ristede græskarkerner, limebåde og godt, groft brød.