Rødgrød

8 pers.

Ingredienser

1 kg. friske, røde frugter: kirsebær, jordbær, ribs og rabarber skåret i mindre stykker
5 dl vand
250 g sukker
1 vaniliestang, tom og flækket
3/4 dl majsmel og lidt koldt vand

Fremgangsmåde

Kog de rensede frugter sammen med de 5 dl vand og den tomme vaniliestang, i ca. 20 minutter. Sigt det, så det kun er saften der er tilbage, der skal gerne være 1 liter, hvis der ikke er det, så tilsæt lidt solbærsaft. Hæld det tilbage i gryden, kom sukkeret i og kog det godt igennem. Rør majsmel ud i lidt koldt vand og når saftblandignen koger godt, så kommes jævningen i. Lad det koge igennem i et par minutter. Hæld grønden i en skål og drys med ganske lidt sukker, så der ikke dannes skind på overfladen. Når det er helt koldt, serveres det med koldt mælk eller fløde til.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik