Lynstegte nudler med rejer

4 pers.

Ingredienser

200 g nudler
lidt jordnøddeolie til stegning
1 rødløg i smalle både
35 g cashewnødder, hakket
400 g tigerrejer med skal, optøede
1 frisk, rød chili uden kerner, finthakket
4 fed hvidløg, knust og finthakket
2 æg, sammepiskede
1/4 dl hønsebouillon
1/4 dl fishsauce
1/4 dl soya
1/4 dl friskpresset limesaft
1 spsk. rørsukker
1 stor håndfuld friske mynteblade
1 bdt. purløg, finthakket
4 store, hele icebergblade

Fremgangsmåde

Kom nudlerne i en skål og hæld kogende vand over, lad dem stå og trække i ca. 10-15 minutter. Hæld vandet fra og lad dem dryppe godt af.
Pil skallerne af rejerne, skær dem op i ryggen og fjern den sorte tarm.
Hæld ca. 1 spsk. olie i en godt varm wok og lynsteg hvidløg, chili og nødder, under konstant omrøring, til det begynder at afgive duft. Hæld det over på en tallerken. Kom rejerne i wokken og lynsteg under omrøring til de har skiftet farve og er netop møre. Tag dem op af wokken. Hæld sammenpisket æg i wokken og steg, mens der røres i dem, i ca. 1 minuts tid. Til de bliver som røræg. Pisk de bouillon, fishsauce, soya, limesaft og sukker sammen, hæld dem i wokken sammen med de afdryppede nudler, hvidløgsblandingen, rejer og mynteblade. Lad det hele varme igennem 1-2 minutter under omrøring. Læg et stort salatblad på hver tallerken og fordel wokretten i salatbladene. Drys med purløg og rødløg. Server straks, gerne med naanbrød til.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik