header

Pasta med kantareller

4 pers.

Ingredienser

500 g kantareller – eller blandede svampe, rengjorte
1 spsk. god balsamico
75 g hasselnødder
150 g bacon
olivenolie
2 skalotteløg, hakket
groft salt, friskkværnet peber
passende mængde pasta, evt. penne
en stor håndfuld bredbladet persille, hakket
frisk, revet parmesanost

Fremgangsmåde

Steg bacon sprødt og gyldent på en tør pande, når det er næsten færdig, dryppes balsamico over og det koges helt væk. Tag bacon af og læg på fedtsugende papir og hæld fedtet væk. Kom nødderne på en bageplade med bagepapir og sæt i en ovn ved 175 grader, til de begynder at tage farve og skallen løsnes. Tag dem ud, hæld dem i et viskestykke og gnid skallerne af dem. Hak dem groft. Varm lidt olivenolie op sauter løg til de bliver bløde, men uden at de tager farve. Kom kantareller/svampe ved og steg dem godt, til al væden forsvinder, krydr med salt og friskkværnet peber. Bræk bacon i mindre stykker og tilsæt det, sammen med nødderne og smag til.
Kog pastaen i rigeligt, godt saltet, vand til den er al dente. Hæld vandet fra, lad den dryppe af og vend den så med svampeblandingen. Drys med persille og godt med frisk, revet parmesanost. Server straks.