header

Grillet andesteg

4 pers.

Ingredienser

1 and 3 kg.
3 madæbler, gerne Belle de Boskoop, skrællet og skåret i både
Maldon salt, friskkværnet peber
svesker
2 dl vand

Fremgangsmåde

Skyld den optøede and godt under koldt vand og tjek, at al indmaden er taget ud og at den er ren indeni. Dup den helt tør med køkkenrulle eller et viskestykke – bruges viskestykke, så skyl den straks op bagefter og smid den til vask. Krydr anden indvendig med salt og friskkværnet peber. Fyld anden med svesker og æbler, luk anden med at binde benene sammen med madsnor eller luk med kødbåle. Gnid anden godt udvendig med salt og friskkværnet peber.
Hæld 2 dl vand i en foliebakke. Stil en stegekurv op i foliebakken og læg anden op i stegekurven.
Brug en grillstarter til at tænde kullene op med. Brug gode kul og fyld grillstarteren helt op. Kullene er klare til at blive hældt i grillen når de er blevet hvide og der står flammer over kullene. Hæld dem ud i en cirkel på grillen, så der er et hul inde i midten, hvor anden kan stege ved inddirekte varme.
Sæt en tom foliebakke under risten, som vender med bunden OPAD og sæt så den foliebakke med vand i, ovenpå. Læg risten på og sæt stegekurven over foliebakken, så skyen opsamles.
Efter 1 times stegning, tages foliebakken op og skyen sigtes i en gryde. Hæld lidt frisk vand i bakken og sæt den under anden igen. Steg anden videre i endnu 1-1½ time, brug evt. stegetermometer. Stegetiden er ca. 45 minutter pr. kg, men når der er fyld i, skal der beregnes lidt mere.
Tag anden af varmen og lad den trække lidt. Hæld den sidste sky gennem en sigte, skum det hele og lav til en andesauce.