Braiseret svineskank

6 pers.

Ingredienser

3 svineskanke
4 fed hvidløg
8 hele peberkorn
groft salt
1 spsk. smør
1 spsk. hel koriander
1 spsk. olivenolie
3 skalotteløg, hakket
1 mørk øl
1 dl æbleeddike
1 bdt. salvie
1 bdt. timian
4 røde, aromatiske æbler, med skræl, skåret i både
2 dl frosne eller friske tranebær
1 dl flydende honning
100 g koldt smør, skåret i små tern

Fremgangsmåde

Rids sværen på skankerne, uden at skære for langt ned i fedtet. Kom hvidløg, koriander og peberkorn i en morter og stød det hele godt sammen til det nærmest danner en pasta. Kom salt i og stød lidt mere. Gnid blandingen godt ind i skankerne. Smelt lidt smør og olie i en stor gryde som kan tåle at komme i ovnen og brun skankerne på alle sider, tag dem op og stil til side. Svit skalotteløg, til de tager farve. Læg skankerne tilbage i gryden. Hæld øl og eddike ved. Pluk timian- og salvieblade i, sammen med æbler og tranebær. Dryp honning ud over, læg låg på og stil i ovnen i ca. 2 timer ved 175 grader.
Når de er færdige, tages skankene op og fedtet skæres fra. Fisk salve, timian, æbler og tranebær op med en hulske og sigt skyen. Kom den i en gryde og kog den ind til den er halveret. Pisk de iskolde smør tern i lidt efter lidt, så skyen tykner lidt, nu må den IKKE længere koge!! Smag den til.
Skær kødet i tynde skiver og server med saucen.

Comments

comments