Is lavet på flødeost

8 pers.

Ingredienser

1 marengsbund, købt færdig
Is:
2 blade husblas
Korn af 1 stang god vanilie
2 dl sukker
4 pasteuriserede æggeblommer
4 pasteuriserede æggehvider
200 g flødeost naturel
4 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud, kom dem i en skål sammen med æggeblommer og sukker. Pisk det rigtig godt luftigt og tyk med en el-mikser. Rør friskosten i, så der ingen klumper er. Pisk fløden til skum og vend det i med let hånd. Tag husblasen op, smelt den i en lille skål over vandbad. Rør lidt af æggemassen i husblasen, hæld derefter det hele i æggebmassen. Pisk hviderne helt stive og vend dem i æggemassen. Læg marengsbunden i en form med løs kant. Hæld ismassen over og sæt i fryseren i mindst 4 timer.
Tag den ud ½ time inden servering. Server med frisk hindbær eller jordbær.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik