Julekage

Ingredienser

100 g smør
½ dl mælk
50 g gær
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
2 æg
ca. 325 g mel
1 tsk. kardekomme
Remonce:
100 g smør
50 g sukker
100 g rosiner
50 g hakkede hasselnødder
2 tsk. kanel
Pynt:
1 æg til pensling
perlesukker
hasselnødder

Fremgangsmåde

Smelt smørret og tilsæt mælken. Hæld væsken i en skål og lad den køle lidt af – til stuetemperatur. Opløs gæren i væsken. Tilsæt sukker, salt og æg og rør det godt sammen. Bland mel med kardemomme, og ælt det i væsken lidt ad gangen. Ælt til dejen er glat og smidig.
Remonce:
Rør smør sammen med sukker, rosiner, hakkede nødder og kanel.
Læg bagepapir i en form på ca. 20 x 30 cm. Del dejen i 2 og rul det ene stykke ud på et meldrysset bord, så det passer til formen. Læg dejen i formen, og fordel remoncen ovenpå. Tril resten af dejen til stænger, og læg dem over remoncen som et gitter.
Lad kagen hæve tildækket i 30 minutter, sæt det på et lunt sted. Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker og hakkede hasselnødder.
Bag ved 200 grader i ca. 20 minutter. Server den helst nybagt og lun.

Comments

comments