header

Spareribs

4 pers

Ingredienser

2½ kg. revelsben
4 laurbærblade
10 hele peberkorn
1 spsk. groft salt

BBQ sauce:
1 spsk. worcestershiresauce
1 spsk. HP sauce
5 spsk. ketchup af god kvalitet, gerne Heinz
2 spsk hvid balsamico
1 spsk. paprika
1½ tsk. røget paprika
1 spsk. spidskommenfrø
1 tsk. chilipulver
1 hel hvidløg, flækket igennem på tværs, med skal
nåle af 2 stilke rosmarin, hakket
5 spsk. brun farin
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kom godt med vand – så meget så benene vil være dækket – i en stor gryde og kog det op sammen med laubærblade, peberkorn og salt. Del benene i stykker, så de kan være i gryden og være dækket af vand. Kom revelsbenene i det kogende vand og lad den koge i ca. 50-60 minutter. Tag gryden af varmen og lad benene stå og trække i vandet i 15 minutter. Tag dem op af kogelagen og dup dem helt tørre. Rids fedtsiden med en skarp kniv, i et rudemønster.
Rør alle ingredienserne til saucen sammen, pensl kødstykkerne med saucen og dæk dem til og stil i køleskab natten over eller MINDST 8 timer! Grill over godt varme kul i 6-8 minutter, pensl den af og til med saucen.