header

Jordbærcharlotte

8 pers.

Ingredienser

ladyfingers

Creme:
2 æg
4 æggeblommer
250 g sukker
80 g mel
80 g smør
1 liter sødmælk

400 g friske jordbær
4 blade husblas
2 dl piskefløde
ca. 75 g flormelis

Fremgangsmåde

Creme:
Pisk æg og æggeblommer med sukker til det er lyst og skumende, brug en el-mikser. Sigt melet i og rør til der haves en jævn, glat masse. Bring mælk og smør i kog, hæld det i æggemassen i en tynd stråle under konstant piskning. Hæld så det hele tilbage i gryden og varm op ved svag varme – og under KONSTANT piskning – til det netop når kogepunktet – men det må IKKE koge!. Hæld det i en skål, drys med lidt sukker og stil cremen i køleskab til den bliver kold.

Skær halvdelen af jordbærrene i kvarter, blend den anden halvdel, pres det gennem en finmasket sigte.
Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Varm jordbærpureen op, knug husblasen fri for vand og kom det i pureen. Rør til husblasen er opløst. Lad pureen køle af til den har stuetemperatur. Pisk fløden til stift skum og rør lidt flormelis i, til det har ønsket sødme. Bland jordbærpureen med cremen, tilsæt så flødeskum og jordbær i kvarter.
Beklæd en høj glasskål med film. Stil så ladyfingers på højkant langs kanten. Hæld jordbærcremen i – vær forsigtig så ladyfingers’ene bliver stående. Dæk skålen til og stil skålen i køleskab i 24 timer. Når den skal serveres, vendes den ud på et fad og filmen fjernes.