Berlinere

20 stk.

Ingredienser

fritureolie eller smagsneutral olie til stegning
½ dl appelsinblomstvand
½ dl mørk rom
1 1/4 dl mælk
70 g gær
800 gmel
5 æg
300 g sukker
100 g smør
syltetøj

Fremgangsmåde

Lun mælken til den er håndvarm (37 grader) og opløs gæren i det. Sigt melet i en skål og tilsæt æg, 150 g sukker, smeltet smør, mælkeblandingen, rom og appelsinblomstvand. Saml dejen og lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Rul dejen ud til den er ca. 2 cm. tyk og stik dejen ud i cirkler, der er ca. 10 cm. i diameter. Dæk dem til og lad dem hæve i endnu 1 time, et lunt sted.
Varm fritureolie eller anden smagsneutral olie op i en stor gryde, til den er godt varm. Prøv med enden (ikke svovlenden) af en tændstik, hvis det syder omkring den, er olien klar. Kom nogle stykker ned i gryden ad gangen og steg i 2-3 minutter til de er gyldne på alle sider. Læg dem til afdrypning på fedtsugende papir. Drys dem med sukker og spis dem varme og nybagte.
De kan også lægges sammen 2 og 2 omkring syltetøj, sørg for at de er godt lukkede, så syltetøjet ikke flyder ud.

Comments

comments