Kanelsmåkager med rom (Cannelés)

50 stk.

Ingredienser

korn af 1 stang god vanilie
1½ dl mørk rom
1 liter sødmælk
100 g smør
4 æggeblommer
300 g mel
½ kg. sukker

Fremgangsmåde

Hæld mælken i en gryde og varm det op sammen med vaniliekorn og den tomme vaniliestang. Kom smørret i og lad det smelte. Tag gryden af varmen og pisk æggeblommerne i under konstant piskning. Sigt melet i, tilsæt sukker og rom, rør dejen godt sammen til den er en tynd dej, som ligner lidt en pandekagedej. Dæk til og stil den i køleskab i 24 timer.
Brug små silikoneforme der er beregnet til canneles, fyld dem 2/3 op og bag dem ca. 1 time ved 200 grader. De skal være sådan lidt karamelliserede udenpå. Tag dem ud af formen med det samme og lad dem køle af.