header

Citrontærte

6 pers.

Ingredienser

200 g færdigkøbt mørdej
fintrevet skal af 1 citron
saft af 3 citroner
100 g smør
15 g majsstivelse
3 æg
200 g flormelis
3 æggehvider

Fremgangsmåde

Rul mørdejen ud og beklæd en tærteform med den. Forbag den ved 180 grader i ½ time. Smelt smør sammen med 150 g flormelis. Kom citronsaft og -skal i og lad det hele koge sammen i 5 minutter. Pisk majsstivelse sammen med de 3 hele æg. Tag gryden af varmen og pisk æggemassen i, pisk hele tiden. Pisk hviderne helt stive og tilsæt de sidste 50 g flormelis, pisk til marengsmassen bliver helt stiv og blank. Fordel citroncremen på den forbagte tærtebund. Kom marengsen i en sprøjtepoose og sprøjt små toppe af marengs ovenpå citroncremen. Stil tærten under ovnens grill og giv den til marengsen bliver gylden – hold øje med det, det går hurtigt!.