header

Tunsteaks med masser af grøntsager

6 pers.

Ingredienser

2 gode tunsteaks
2 grønne peberfrugter
2 gule peberfrugter
2 røde peberfrugter
1 rødløg i tynde skiver
4 fed hvidløg, knust
1 spsk. god ketchup
1 spsk. rørsukker
2 dl tør hvidvin
4 modne tomater, skoldet, flået, udkernet og grofthakket
salt, friskkværnet peber
olivenolie

Fremgangsmåde

Halver peberfrugterne og tag kernerne ud. Læg dem på en bageplade med bagepapir, skindsiden opad og grill dem i ovnen til de bliver sorte. Læg dem i en skål, dæk med film og lad dem stå i 10-15 minutter. Pil skindet af og skær dem i tynde strimler.
Sauter hvidløg i lidt olie, til de begynder at afgive duft, men de skal ikke tage for meget farve. Tilsæt tomater, hvidvin, rørsukker og ketchup, lad det simre til de hakkede tomater er kogt helt ud. Kom peberfrugter i og smag til med salt og friskkværnet peber.
Brun tunsteaks på en slip let pande ved høj varme, så de kun lige bliver forsejlede, men stadig er rosa indeni. Krydr med salt og friskkværnet peber. Steg rødløg til de bliver gyldne og sprøde. Server tunsteaks med peberfrugtsaucen ovenpå og pyntet med de stegte løgringe.