header

Gedde-frikadeller med champignonsauce

6 pers.

Ingredienser

130 g smør
200 g champignon i kvarter
1 tsk. friskrevet muskatnød
6 dl piskefløde
3 dl god hønsebouillon
½ kg. hakket geddekød
230 g mel
4 æg
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Smelt 100 g af smørret i en gryde, hæld 2 fl piskefløde i og tilsæt muskatnød. Sigt 20 g af melet i og kog blandingen godt sammen under pisking, til den bliver tyk og slipper gryden. Pisk hele tiden. Tag gryden af varmen og rør geddekødet i. Rør æggene i og smag til med salt og friskkværnet peber. Form farsen til boller. Læg dem i et ovnfast fad.
Smelt de sidste 30 g smør og rrø det sammen med 30 g mel, kog opbagnigen sammen i 5 minutter, rør hele tiden. Tilsæt hønsebouillon lidt efter lidt, sammen med de sidste 4 dl fløde, pisk hele tiden og lad det koge, til det tykner. Tilsæt champignon og smag til med salt og friskkværnet peber. Hæld saucen over geddefrikadellerne og bag ved 180 graqder i ca. 20 minutter.