Hummer med hvidvin og cognac

6 pers.

Ingredienser

6 dl tør hvidvin
3 dl piskefløde
8 modne tomater, skoldet, flået og udkernet
4 skalotteløg, finthakket
3 fed hvidløg, finthakket
3 rå hummere
½ dl cognac
olivenolie

Fremgangsmåde

Flæk hummerne, tag rognen ud og gem det. Hæld saften fra hummerne i en skål og gem også det. Skær kløerne af. Varm olie op i en sauterpande og sauter hummerne ved god varme i ca. 5 minutter, til de bliver helt røde. Hæld cognac ved, sæt ild til (SLUK for emhætten!!!) og flamber hummerne. Lad hummerne køle lidt af og tag så kødet ud af skallerne. Brug det samme olie, til at sautere skalotteløg og hvidløg, til de bliver bløde, men ikke tage farve. Hak de skoldede, flåede og udkernede tomater, kom dem i. Lad det sautere videre til det hele er kogt godt ud. Hæld vin over og kom hummerne tilbage, lad det koge videre i 10 minutter. Tilsæt fløden, kog i endnu 5 minutter. Tag hummerne op, læg på et opvarmet fad. Kom rogn og hummersaft i gryden og lad det koge med i 5 minutter. Blend saucen til den er glat og hæld det over hummerne.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik