header

Blåmuslinger i flødesauce med safran og hvidvin

6 pers.

Ingredienser

3 kg friske blåmuslinger
6 fed hvidløg, finthakket
1 lille nip safrantråde
3 skalotteløg, finthakket
3 dl tør hvidvin
100 g smør, koldt og gerne usaltet
3 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Skrub skallerne godt under KOLDT vand. Klip eller skrab “skægget” af muslingerne. Bank hver musling mod bordet, hvis de ikke lukker sig med det samme, skal de smides ud.
Bring hvidvin i kog i en stor gryde eller sauterpande, kom hvidløg og skalotteløg, lad det koge i 5 minutter. Kom muslingerne i, læg låg på og damp dem i 10 minutter. Rør i dem tit under dampningen. Tag dem af varmen, de muslinger der ikke har åbnet sig, skal smides ud.
Tag muslingerne ud af skallerne – gem dog 30 i skaller til pynt. Hæld piskefløden ned i hvidvinen, tilsæt safran og smag til med salt og friskkværnet peber. Kom halvdelen af de afskallede muslinger i, lad det simre i 10 minutter. Blend det hele og hæld det igennem en finmasket sigte. Varm resten af de afskallede muslinger i suppen, portionsanret og pynt med de hele muslinger.