header

Stegt kylling med champignon, tomater og kartofler

6 pers.

Ingredienser

1 stor kylling
lidt bredbladet persille, hakket
300 g champignon i kvarter
3 skalotteløg, hakket
6 tomater, skoldede, flået og kerner fjernet
1 spsk. mel
1 glas tør hvidvin
6 kartofler i grove stykker
1 lille bdt. esdragon, hakket
olivenolie
salt, friskkværnet peber
lav en krydderurtebuket af: 2 kviste timian, 2 kviste rosmarin, 1 laurbærblad

Fremgangsmåde

Dup kyllingen tør og parter den i 8 stykker. Varm lidt olie op i en tykbundet gryde og brun kyllingstykkerne, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom løg og champignon ved, brun det dem godt sammen med kyllingestykkerne. Drys melet over og hæld derefter hvidvinen ved. Kom de skoldede, flåede og udkernede tomater ved, sammen med kartofler og krydderurtebuketten. Læg låg på, skru ned og lad det hele simre i 30-45 minutter. Tag krydderurtebuketten op, smag til med salt og friskkværnet peber og drys med de hakket esdragon og persille.