header

Helstegt svinekam med grøntsager

6 pers.

Ingredienser

1,2 kg. svinekam uden svær og ben
50 g smør
3 dl tør hvidvin
6 skalotteløg i smalle både
1 helt hvidløg, delt i fed
300 g bladselleri i skiver
1 laurbærblad
1 kvist rosmarin
6 små, nye gulerødder
6 små, nye løg
6 majroer
olivenolie
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Varm olie op i en gryde og brun kødet over det hele, krydr med salt og friskkværnet peber. KOm steg og fedtstof i et ovnfast fad. Hæld vin ved og læg løg, hvidløg, bladselleri, rosmarin og laurbærbald ved. Hæld lidt vand ved. Sæt det i en 180 grader varm ovn i 45 minutter. Læg gulerødder, løg og majroer ved, krydr med salt og friskkværnet peber. Hvis stegen er ved at stege tør, hældes lidt mere vand ved. Steg igen i 45 minutter, dryp jævnligt kødet med stegeskyen undervejs.