header

Lammegryde med hvidvin og grøntsager

6 pers.

Ingredienser

1,2 kg. lammebov, udbenet og skåret i tern
2 løg i skiver
1 porre, kun den hvide del, skåret i ringe
1 spsk. mel
1 glas tør hvidvin
3 dl piskefløde
3 modne tomater, skoldet og flået
6 små, nye gulerødder
6 små, nye løg
150 g sukkerærter
150 g friske hestebønner
smør
salt, friskkværnet peber
bind en krydderurtebuket af: 2 stængler frisk timian, 2 kviste rosmarin, 4 stilke bladselleri, 2 stængler salvie og 1 laurbærblad

Fremgangsmåde

Brun lammekød på alle sider i smør, tilsæt løg og porre og lad det brune med. Tilsæt mel, steg i yderligere 5 minutter, under konstant omrøring. Hæld hvidvin ved og lad det koge helt ind. Hæld vand ved, til det står 2 cm over kødet, kom krydderurtebuketten ved og ald det koge i 1 time. Skum jævnligt for urenheder. Hæld fløde ved og lad det simre i endnu ½ time. Tag kernene ud af de skoldede og flåede tomater, hak kødet. Kog grønsagerne hver for sig i letsaltet vand. Gulerødderne skal have ca. 20 mminutter, nye løg 15 minutter og sukkerærter 5 minutter. Blancher hestebønnerne hurtigt lige inden servering. Bland alle grønsagerne i gryden til lammekødet, smag til med salt og friskkværnet peber.