header

Stegt lammekølle med hvide bønner

6 pers.

Ingredienser

1 lammekølle
1 løg, hel
4 hele nelliker
250 g tørrede, hvide bønner
6 fed hvidløg, finthakket
friske timianblade
1½ dl olivenolie
3 gulerødder i skiver
200 g bacon i tern
1 glas sød hvidvin, gerne Muscat
salt, friskkværnet peber
bind en krydderurterbuket af: 2 stængler frisk timian, 2 kviste rosmarin, 4 stængler bladselleri, 1 laurbærblad.

Fremgangsmåde

Læg bønnerne i blød i vand dagen før. Rør hvidløg og hakkede timianblade i olivenolien. Lav ridser overalt i lammekøllen og gnid olien godt ind i kølen. Pak køllen ind i film og læg den i køleskabet i 4-6 timer.
Stik de hele nelliker i det pillede løg.
Hæld vandet fra bønnerne. Hæld noget nyt ved og kog dem i ca. 2 timer sammen med krydderurtebuketten, løg med nelliker, gulerødder og bacon. Hæld vandet fra. Læg lammekøllen i en bradepande, krydr med salt og friskkværnet peber og steg den ved 200 grader i ca. 45-60 min., alt efter hvordan den ønskes. Dryp den jævnligt med vand undervejs. Når kødet er næsten færdigt, hældes vin ved og bønnerne lægges i sammen med grønsagerne og bacon. Krydr med salt og friskkværnet peber.