header

Maxim bøffer

4 pers.

Ingredienser

400 g hakket kalve eller oksekød
1 dl vand
1 æg
1½ spsk. kartoffelmel
salt, friskkværnet peber
smør
Champignonsauce:
250 g skivede, friske champignon
1 dl portvin
2½ dl piskefløde
salt, friskkværnet peber
paprika
Tilbehør:
1 pk. frossen spinat
løse ris

Fremgangsmåde

Bland det hakkede kød med vand, æg og kartoffelmel, krydr med salt og peber. Form farsen til bøffer og steg dem gyldenbrune i smør på panden. Tag dem af og hold dem varme.
Kom de skivede champignon på panden og svits dem ved god varme. Hæld portvin og fløde ved og lad det koge, til saucen er jævn. Smag til med salt, peber og et drys paprika.
Damp spinaten mør i lidt smør og fordel den på tallerkner. Læg bøfferne på og hæld saucen over. Server med kogte ris.