header

Langtidsstege kalveskank

4 pers.

Ingredienser

1 kalveskank
1 porre i ringe
1 gulerod i små tern
60 g smør
4 løg i tynde skiver
2 spsk. flydende honning
½ liter kalvefond
salt, friskkværnet peber
lav en krydderurtebuket af: et par stilke timian, 1 stilk rosmarin, 2 stilke frisk salvie, 4 stængler bredbladet persille, 1 laurbærblad

Fremgangsmåde

Kom kalveskanken i en gryde med vand, krydderurtebuketten og porrer. Lad det koge i et par timer, det skal være så mørt at kødet falder af benet.
Smelt smør i en gryde og sauter gulerod og løg, til de bliver bløde, men de skal ikke tage farve. Kom honning og kalvefond ved, kog op. Hæld det hele i en bradepande. Kom den godt møre kalveskank ovenpå og sæt det hele i en 180 grader var ovn i ca. 1 time. Dryp tit med fonden.