Kalvegryde

6 pers.

Ingredienser

1,2 kg. kalvebov eller -bryst i store tern
3 løg, hakket
6 fed hvidløg, finthakket
3 gulerødder i skiver
3 stængler bladselleri i tynde skiver
2 porrer, den hvide del skåret i tynde ringe
10 perleløg
150 g fersk flæsk i strimler
60 g smør
30 g mel
3 dl piskefløde
4 æggeblommer
saft af 1 citron
salt, friskkværnet peber
et par stængler timian, et par kviste rosmarin, et par stængler frisk salvie, et par stængler frisk esdragon, 1 laurbærblad og 1 par stængler frisk persille bundet sammen til en krydderurtebuket

Fremgangsmåde

Smelt halvdelen af smørret i en gryde og brun kødstykkerne på alle sider, tilsæt hakkede grønsager og flæsk, lad det sautere godt sammen, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld ca. 1½ gang så meget vand ved som der er fyld i gryden. Kom pillede perleløg i. Lad det koge op, læg låg på, skru ned og lad det simre i 1 time, til kødet er mørt. Tag kød og grønsager op. Sigt fonden og hæld den tilbage i gryden. Lad den koge lidt ind. Hæld lidt af den varme fond over grønsager og kød – hold det hele varmt! Lav en smørbolle af det sidste smør og melet. Kom det ned i fonden og pisk, til det jævner og er uden klumper. Pisk fløde og æggeblomer sammen, tag gryden af varmen og hæld æggeblandingen i saucen, under konstant piskning! Smag til med salt og friskkværnet peber. Tilsæt citronsaft, hæld saucen over kød og grøntsager og server straks.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik