Kalvegryde

6 pers.

Ingredienser

1,2 kg. kalvebov eller -bryst i store tern
3 løg, hakket
6 fed hvidløg, finthakket
3 gulerødder i skiver
3 stængler bladselleri i tynde skiver
2 porrer, den hvide del skåret i tynde ringe
10 perleløg
150 g fersk flæsk i strimler
60 g smør
30 g mel
3 dl piskefløde
4 æggeblommer
saft af 1 citron
salt, friskkværnet peber
et par stængler timian, et par kviste rosmarin, et par stængler frisk salvie, et par stængler frisk esdragon, 1 laurbærblad og 1 par stængler frisk persille bundet sammen til en krydderurtebuket

Fremgangsmåde

Smelt halvdelen af smørret i en gryde og brun kødstykkerne på alle sider, tilsæt hakkede grønsager og flæsk, lad det sautere godt sammen, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld ca. 1½ gang så meget vand ved som der er fyld i gryden. Kom pillede perleløg i. Lad det koge op, læg låg på, skru ned og lad det simre i 1 time, til kødet er mørt. Tag kød og grønsager op. Sigt fonden og hæld den tilbage i gryden. Lad den koge lidt ind. Hæld lidt af den varme fond over grønsager og kød – hold det hele varmt! Lav en smørbolle af det sidste smør og melet. Kom det ned i fonden og pisk, til det jævner og er uden klumper. Pisk fløde og æggeblomer sammen, tag gryden af varmen og hæld æggeblandingen i saucen, under konstant piskning! Smag til med salt og friskkværnet peber. Tilsæt citronsaft, hæld saucen over kød og grøntsager og server straks.

Comments

comments