header

Braiseret oksekød

6 pers.

Ingredienser

1 kg. oksebov, skåret i tern
200 g fersk flæsk, skåret i strimler
6 løg i skiver
5 dl rødvin
5 dl hvidvin
6 fed hvidløg, knust
et par stilke timian, et par stilke rosmarin, lidt bredbladet persille og 1 laurbærblad bundet sammen
1 stængel bladselleri i tern
6 gulerødder i skrå skiver
1 spsk. koncentreret tomatpure
olivenolie
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Brun oksekød på alle sider i en gryde med olie. Tilsæt flæsk og løg, lad det hele brune godt. Krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld vin ved og bring det i kog, lad det koge lidt, så alkoholen koger væk. Kom hvidløg, krydderurtebuketten, bladselleri og koncentreret tomatpure i. Hæld ca. 1 liter vand ved, bring det i kog, læg låg på, skru ned og lad det simre i 1 time. Tilsæt gulerødderne og kog i endnu ca. 45 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber.