Oksecarpaccio

6 pers.

Ingredienser

5 dl kraftig rødvin
2 dl kalvefond
60 g smør, koldt
600 g oksefilet, afpudset
50 g hasselnødder, hakket
6 radiser i julienne
lidt purløg, hakket
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kog vinen ind til 3/4 mængde i en gryde. Tilsæt kalvefonden og lad det hele koge ind igen, til den er tyk og sirupsagtig. Tilsæt koldt smør og pisk grundigt i saucen.
Svits hurtigt kødet på alle sider og krydr med salt og friskkværnet peber. Lad kødet hvile i 5 minutter og skær det så i meget tynde skiver. Anret kødet på et fad, hæld den indkogte sauce over og pynt med hasselnødder, radiser og purløg. Krydr med Maldon salt og friskkværnet peber.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik