Indbagt oksefilet

6 pers.

Ingredienser

1,2 kg. oksefilet, afpudset
600 g champignon, hakket
1 lille bdt. frisk esdragon, hakket
1 bdt. persille, hakket
3 fed hvidløg, finthakket
4 skalotteløg, finthakket
500 g butterdej
1 æggeblomme
olivenolie
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Brun stegen på alle sider i lidt olie og ved høj varme, ca. 10 minutter. Tag stegen op og lad den hvile på en rist i ca. ½ time, så saften kan løbe fra.
Sauter løg og hvidløg i lidt olie, til de bliver bløde og gennemsigtige, men de skal ikke tage for meget farve. Kom champignon og krydderurter ved, lad det stege, til væden fra champignonerne er kogt ind. Krydr godt med salt og friskkværnet peber. Rul butterdejen ud til en firkant, der kan nå rundt om stegen. Læg stegen på butterdejen, kom champignonblandingen ovenpå og pak det hele ind i butterdejen. Pensl enderne med æggeblomme og luk enden tæt sammen. Lav en lille ridse i overfladen, så dampen kan slippe ud. Pensl med æggeblomme og bag ved 180 grader i 20-30 minutter.