header

Chokoladekage med abrikos og mandelflager

10 pers.

Ingredienser

2 dåser abrikoser a 420 g
300 g god mørk chokolade
175 g smør
200 g mandler
7 æg
2 dl sukker
2 dl mel
Glasur:
150 g god mørk chokolade
3/4 dl piskefløde
50 g smør
Pynt:
50 g mandelflager

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader og stil en bradepande med vand i ovnen til vandbad.
Smør en springform, ca. 25 cm. i diameter. Dæk bunden med bagepapir.
Hæld abrikoser op i en sigte og lad dem dryppe godt af. Kør dem til mos i en blender.
Smelt chokolade og smør i en gryde, evt. over vandbad, og rør det sammen. Hak mandlerne groft.
Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Rør mandler, hakket chokolade, abrikosmos og mel i. Pisk æggehviderne til let skum og vend dem i dejen. Hæld dejen i springformen og dæk den med alufolie.
Sæt formen i vandbadet i ovnen og bag 1 time og 20 minutter. Afkøl kagen i formen.
Vend kagen ud og fjern papiret.
Til glasur:
Smelt chokolade, fløde og smør sammen under omrøring. Bred glasuren overkagen og tryk mandelflagerne fast på siderne.
Server kagen med frisk frugt eller hindbærsauce.