Ostekage med chokolade

Ingredienser

50 g smør, smeltet
200 g digestivekiks, knust

Chokoladefyld:
200 g god, mørk chokolade 70%, finthakket
400 g flødeost naturel, stuetemperatur
85 g sukker
4 æg
3 dl piskefløde
3/4 dl amaretto (italiensk mandellikør)

Pynt:
2 dl creme fraiche 18%
2 tsk. amaretto
chokoladespåner

Fremgangsmåde

Beklæd en springform med bagepapir. Bland knuste kiks og smeltet smør og tryk det ned i bunden af springformen. Pres det godt sammen. Stil det i køleskab i 1 time.
Smelt chokoladen over vandbad, lad den afkøle. Forvarm ovnen til 160 grader. Pisk ost og sukker luftig med en el-mikser. Pisk æggene i et ad gangen, mens el-piskeren kører på laveste hastighed. Pisk chokoladen i. Pisk fløden i sammen med amaretto. Hæld ostemassen ovenpå kiksebunden, glat overfladen let og bag i 55-60 minutter nederst i ovnen. Overfladen skal være fast og skinnende, midten skal være lidt mørkere og blødere. Løsn kagen langs kanten og stil den i køleskab til næste dag.
Tag kagen ud af formen.
Rør creme fraiche med amaretto, smør det over kagen. Pynt med chokoladespåner.

Comments

comments