Skønne boller

12 stk.

Ingredienser

50 g gær
50 g smør eller margarine
5 dl mælk
2 tsk. salt
1 tsk. stødt anis
1 tsk. fennikel
1 tsk. kardemomme
2-3 spsk. sirup
2-3 spsk. hvedeflager
10-12 dl mel

Fremgangsmåde

Smelt fedtstoffet sammen med mælken og lad det blive håndvarmt, dvs. 37 grader.
Smuldr gæren ned i en skål og hæld mælkeblandingen over. Rør rundt til gæren er opløst og tilsæt salt, anis, fennikel, kardemomme, sirup og hvedeflager. Rør rundt og tilsæt 9 dl af melet. Arbejd dejen jævn og glat i ca. 5 minutter. Lad den hæve til dobbelt størrelse under et klæde på et lunt sted.
Læg dejen på et melet bord og arbejd mere mel ind i den, så den bliver smidig og er til at forme. Rul den til en rulle og del den i 12 stykker. Form stykkerne til aflange boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad dem hæve i 25 minutter.
Bag bollerne ved 225 grader i 12 minutter. Lad bollerne køle af på en rist.
Super som sandwichboller til madpakken.

Comments

comments