Ferskner med ingefær og chokolade

6 pers.

Ingredienser

6 modne ferksner, men de skal stadig være faste
12 ingefærsmåkager
85 g god, mørk chokolade 70%, finthakket
3 stykker syltet ingefær, finthakket
1 æggeblomme
2 spsk. sød dessertvin
reven skal af 1 appelsin
1½ dl hvidvin
50 g smør

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180 grader. Halver fersknerne, fjern sten og læg dem med skærefladen opad i et ovnfast fad.
Knus småkagernme i en frysepose med en kagerulle. Læg dem i en skål og bland dem med chokolade, 2/3 af ingefæren, æggeblomme, dessertvin og appelsinskal. Fordel blandingen over fersknerne. Hæld hvidvin i fadet, fordel små smørklatter over og sæt dem nederst i ovnen ved 20 minutter, til de er møre. Server fersknerne varme, drysset med resten af ingefæren og overhældt med den juice der har samlet sig i fadet.

Comments

comments